zondag 17 mei 2009

DIY


Desillusioned and tired of not finding the right one, we headed in a desperate mood to a recycling store. It smiled at us, glimmed from under its layers of dust and we fell in love, pretty much!
So much we bought the damn thing, to discover, lately, that the size was too small!!!
Okay, my HB said, get the chainsaw and he just splitted our brandnew antique bed in two pieces!
I was pretty confident with it and the result is a timeless, unique bed. Pitchpine married old metal ornaments and it was just perfect!
After ten years sleeping in a bedroom 'bric à brac' style, I will have a brand new bedroom!
It sounds silly, but sleeping in a 'real' bed, with painted walls and a sphere of old-Flemish Farmer-chique, means pure luxury for me!!
Of course, DIY-freaks as we are at home, I decided to cross-stitch my own cushions on the two chairs that will accompany our beloved bed.
I have a lot of work to do, I know.
But it feels so rewarding, seeing your dream come true under your own hands.
__________________________________________________________________

Ontgoocheld en ontevreden omdat we maar niet het juiste vonden, gingen we in pure wanhoop een kringloopwinkel binnen. Het lachte naar ons, glom vanonder zijn laagjes stof en we vielen als een blok voor hem! Zo erg zelfs dat we het ding onmiddellijk kochten om thuis dan te ontdekken dat het te klein was!!
Oke, zei mijn man, haal de kettingzaag maar, waarna hij ons nieuwe antieke bed in twee splitste!
Ik was er echter gerust in en het resulteerde in een tijdloos, uniek bed. Pitchpine verbond zich met oudmetalen ornamenten en het was gewoon perfect!!
Na tien jaar slapen in een bed à la bric à brac, zal ik niet zoveel later, in een échte slaapkamer slapen! Het klinkt stom natuurlijk, maar in een écht bed slapen, tussen beschilderde muren en in een oudvlaamse boerenstijl, betekent echte luxe voor mij.
DHZ-freaks als we zijn, besloot ik dan ook de kussentjes voor op de stoeltjes te borduren.
Ik weet dat ik nog een lange weg heb te gaan.
Maar het voelt zo betekenisvol je eigen droom werkelijkheid zien worden onder je handen.

3 opmerkingen:

 1. Dat bed wil ik wel eens zien (nee..; dit is geen indecent proposal. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo meis!
  Wat een fijne manier om mijn maandagmorgen te beginnen, te ontdekkenn dat je ons terug in blogland laat meegenieten van je "chaos".
  Wat een ongelooflijk geluk hebben jullie gehad om zo een schat te ontdekken in de kringlopwinkel. Laat je ons ook een foto zien?

  Scrappycat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vergat ik gisteren nog te zeggen, dat de naam van je nieuwe blog heel toepasselijk is, en ik hem heel mooi vind. En heel passend ook, letterlijk dan, bij de mooie foto's die je hier al plaatste.

  Groetjes !

  BeantwoordenVerwijderen